FONTOS TÁJÉKOZTATÁS: Eljárásrend a járványügyi veszélyhelyzet idején

FONTOS TÁJÉKOZTATÁS: Eljárásrend a járványügyi veszélyhelyzet idején

Kedves Szülők!

Az óvodába járó gyermekek és a munkájukat végző pedagógusok, munkatársak esetében különösen fontos a koronavírus elleni védekezés hatékony megszervezése, ezért az alábbi kötelezően betartandó eljárásokról szeretnénk tájékoztatni Önöket.

Intézményeinket kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató gyermekek látogathatják!

Kérjük, hogy amennyiben a szülők gyermeküknél tüneteket észlelnek, a Nemzeti Népegészségügyi Központ aktuális eljárásrendje (itt elérhető) alapján gondoskodjanak az orvosi vizsgálatról.

A szülő köteles értesíteni az óvodát, ha gyermekénél koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés van.

Ha a gyermek bármilyen betegség miatt volt távol, akkor csak gyógyultan, tünetmentesen és háziorvosi, kezelőorvosi igazolás vagy a kórházi zárójelentés bemutatásával tudjuk az óvodában fogadni.

Hatósági házi karantén esetén a járványügyi hatóság által kiadott, a járványügyi megfigyelést feloldó határozatot szükséges bemutatni.

A szülők a fokozódó járványveszély miatt az óvodába érkezésük során csak az épület belső bejáratánál lévő előtérig léphetnek be, arcmaszkban.

Reggeli érkezésükkor gyermeküket ott adják át az óvoda dolgozójának, aki segít az átöltözésben és a csoportba kíséri a gyermeket. Ha éppen nincs az előtérben dolgozó, kérjük várjanak néhány percet türelmesen!

Délután a szülő jelezze érkezését kaputelefonon vagy az előtérben, és távolságtartás mellett várakozzanak gyermekükre.

Bármilyen betegségre utaló tüneteket mutató, óvodában tartózkodó gyermeknél a szülőket telefonon keresztül értesítjük és a legrövidebb időn belül vigyék haza az otthonukba, illetve az orvoshoz. Ha a gyermeket, mint szoros kontaktszemélyt helyezik járványügyi megfigyelés alá, mert igazolt koronavírusos beteggel érintkezett és a gyermek az óvodában tartózkodik, akkor a szülőt a legrövidebb időn belül értesítjük és kérjük, hogy jöjjön gyermekéért.

A gyors intézkedés érdekében kérjük, hogy a szülők legyenek elérhetőek telefonon, amíg gyermekük az óvodában van!