FONTOS TÁJÉKOZTATÁS: Eljárásrend a járványügyi készültség idején

FONTOS TÁJÉKOZTATÁS: Eljárásrend a járványügyi készültség idején

Kedves Szülők!

Az óvodába járó gyermekek és a munkájukat végző pedagógusok, munkatársak esetében különösen fontos a koronavírus elleni védekezés hatékony megszervezése, ezért az alábbi kötelezően betartandó eljárásokról szeretnénk tájékoztatni Önöket.

Intézményeinket kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató gyermekek látogathatják!

Kérjük, hogy amennyiben a szülők gyermeküknél tüneteket észlelnek, a Nemzeti Népegészségügyi Központ aktuális eljárásrendje (itt elérhető) alapján gondoskodjanak az orvosi vizsgálatról.

A szülő köteles értesíteni az óvodát, ha a gyermeknél koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés van.

Ha a gyermek betegség miatt volt távol, akkor háziorvosi, kezelőorvosi igazolás vagy a kórházi zárójelentés bemutatása szükséges.

Hatósági házi karantén esetén a járványügyi hatóság által kiadott, a járványügyi megfigyelést feloldó határozatot szükséges bemutatni.

Ha a gyermek hosszabb ideig nem látogatta az intézményt (egyéb okból, nem betegség miatt), nyilatkozatot kérünk a szülőktől, hogy gyermekük egészséges és nem szenved fertőző betegségben.

Szülők az óvoda épületeibe nem léphetnek be! (Kivéve indokolt esetben) Az intézmény területén orrot és szájat eltakaró maszk viselése és a biztonságos távolság betartása kötelező!

Óvodáink fertőtlenítős takarítása folyamatos, a bejáratnál vírusölő kézfertőtlenítő biztosított, melynek használata az épületbe lépés előtt kötelező.