FONTOS TÁJÉKOZTATÁS: Eljárásrend a járványügyi veszélyhelyzet idején

FONTOS TÁJÉKOZTATÁS: Eljárásrend a járványügyi veszélyhelyzet idején

Kedves Szülők!

Az óvodába járó gyermekek és a munkájukat végző pedagógusok, munkatársak esetében különösen fontos a koronavírus elleni védekezés hatékony megszervezése, ezért az alábbi kötelezően betartandó eljárásokról szeretnénk tájékoztatni Önöket.

Intézményeinket kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató gyermekek látogathatják!

Kérjük, hogy amennyiben a szülők gyermeküknél tüneteket észlelnek, a Nemzeti Népegészségügyi Központ aktuális eljárásrendje (itt elérhető) alapján gondoskodjanak az orvosi vizsgálatról.

A szülő köteles értesíteni az óvodát, ha gyermekénél koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés van.

Ha a gyermek bármilyen betegség miatt volt távol, akkor csak gyógyultan, tünetmentesen és háziorvosi, kezelőorvosi igazolás vagy a kórházi zárójelentés bemutatásával tudjuk az óvodában fogadni.

Hatósági házi karantén esetén a járványügyi hatóság által kiadott, a járványügyi megfigyelést feloldó határozatot szükséges bemutatni.

A szülők a hatályos járványügyi előírásoknak megfelelően tartózkodhatnak az óvodában.
Szájmaszk viselése nem kötelező, azonban továbbra is kérjük a biztonságos távolság betartását egymástól és az óvoda dolgozóitól.

Óvodáink fertőtlenítős takarítása folyamatos, a bejáratnál vírusölő hatású kézfertőtlenítő és egyszer használatos lábzsák biztosított, melyek használata az épületbe lépés előtt kötelező.

Bármilyen betegségre utaló tüneteket mutató, óvodában tartózkodó gyermeknél a szülőket telefonon keresztül értesítjük és a legrövidebb időn belül vigyék haza az otthonukba, illetve az orvoshoz. Ha a gyermeket, mint szoros kontaktszemélyt helyezik járványügyi megfigyelés alá, mert igazolt koronavírusos beteggel érintkezett és a gyermek az óvodában tartózkodik, akkor a szülőt a legrövidebb időn belül értesítjük és kérjük, hogy jöjjön gyermekéért.

A gyors intézkedés érdekében kérjük, hogy a szülők legyenek elérhetőek telefonon, amíg gyermekük az óvodában van!